FOREDRAG OG UNDERHOLDNING HØSTEN 2019

Torsdag 1. august kl. 13.00

Olsokfeiring med rømmegrøt og spekemat. Påmelding

Torsdag 15. august kl. 13.00

Presentasjon av høstens program med fokus på aktiviteter, kurs, foredrag og underholdning. Mulighet for å stille spørsmål og komme med innspill. Det blir også informasjon om Nordre Aker Eldreråd

Torsdag 22. august kl. 13.00

Valgkampmøte med James Stove Lorentzen fra Oslo Høyre. Stove Lorentzen vil snakke om den politiske situasjonen i Oslo rett før valget, blant annet den økende støtten til Rødt, SV og MDG, samt det nye bompengepartiet. Han vil også snakke om Høyres ønsker for byen, med fokus på deres fire hovedsaker - skole, omsorg, kollektivtrafikk og en inkluderende by. Det legges til rette for en åpen dialog og mulighet for å komme med spørsmål

 

Fredag 23. august kl. 13.00

Quiz. La hjernen bryne seg på ulike spørsmål fra forskjellige kategorier i lag med andre

 

Torsdag 29. augustkl. 13.00

Valgkampmøte med representant fra Oslo Arbeiderparti. Vi får besøk av en politiker fra Arbeiderpartiet, som blant annet vil snakke om disse temaene: Hvorfor skal vi betale eiendomsskatt og bompenger? Hva går pengene til? Og hvordan står det til med sykehjemsplassene og dagtilbudene i kommunen? Det legges opp til en åpen dialog, hvor publikum har mulighet for å komme med spørsmål og innspill

Fredag 30. august kl. 12.30

Kom og bli med når vi får besøk av barn fra Damplassen barnehage, som vil spille, prate, synge osv. med brukerne våre

Torsdag 5. september kl. 13.00

Foredrag v/Ivar Frønes - "Hvordan har livsløpene våre blitt forandret de siste 50 årene"? Ivar Frønes er forsker og sosiolog, i tillegg til professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Hans kompetanse har vært innenfor emner som kulturelle studier, familiesosiologi, livsløp- og generasjonsanalyse, barne- og ungdomssoliologi og studier av utviklingstrender

Fredag 6. september kl. 13.00

Kjærringbrunsj. Påmelding

Torsdag 12. september kl. 13.00

Omvisning på Sogn Hagekoloni. Vi tar turen til Sogn Hagekoloni, og vil blant annet få se museumshytta, lille Deichman (deres bibliotek), eksempler på ulike hyttetyper, uttesting av regnbed mv. for blant annet å ta unna overvann. Kaféen holder åpent, så det blir mulighet for å kjøpe seg kaffe og noe å bite i

Fredag 13. september kl. 12.30

Vi ser Hasse & Tage-filmen "Eplekrigen". Ost, kjeks og vin etter filmen ved påmelding

Torsdag 19. september kl. 13.00

Foredrag v/Mina Gerhardsen - "Våre viktigste helseutfordringer". Mina Gerhardsen er ny generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, og er barnebarnet til "landsfaderen" Einar Gerhardsen. Bli bedre kjent med henne og Nasjonalforeningen

Fredag 20. september kl. 13.00

Quiz. La hjernen bryne seg på ulike spørsmål fra forskjellige kategorier i lag med andre

Torsdag 26. september kl. 13.00

Foredrag v/Petter Mejlænder - "Pushwagners liv og verk". Kunstneren Pushwagner, som vokste opp på Berg, ble uteligger og narkoman, men endte sine dager som en bestselgende og folkekjær kunstner. Forfatter og journalist Petter Mejlænder, som selv har vokst opp på Berg og gikk på Ullevål skole, kjente Pushwagner godt og brukte elleve år på å skrive boken om hans ville og vanskelige liv. "Harriot Pushwagner. Biografien" kom ut i fjor, samme året som kunstneren døde. Biografien fikk strålende kritikker, og VG ga den terningkast seks: "Den ultimate biografien! (…) Biografien om Pushwagner er kanskje årets viktigste kulturhistoriske bokutgivelse".

Torsdag 26. september kl. 14.15

Dataklubben møtes. Tema: Slektsforskning

Fredag 27. september kl. 12.30

Kom og bli med når vi får besøk av barn fra Damplassen barnehage, som vil spille prate, synge osv. med brukerne våre

Torsdag 28. februar kl. 13.00

VM på ski. Vi ser kvinnenes stafett på storskjermen.

Torsdag 28. februar kl. 19.00

Filmvisninger v/ Jan Erik Holst - "Kasserer Jensen". Ta med familie, naboer, venner, kolleger og andre. Gratis og åpent for alle!

Fredag 1. mars kl. 12.30

Vi heier og ser på VM-stafetten for herrer på storskjerm, og lader opp med quiz kl. 12.30. Stafetten begynner kl. 13.15.

Torsdag 7. mars kl. 13.00

Foredrag v/Olav Vesaas - "Liv og dikting i lag". Olav Vesaas forteller om sine foreldre, Tarjei Vesaas og Halldis Moren Vesaas, om diktning og samlivet deres. 

Torsdag 14. mars kl. 13.00

Foredrag v/seniorveileder Kirsten Belck-Olsen og leder av Eldrerådet i BNA, Kjell Dølven - "Bydelens forebyggede arbeid for seniorer og det politiske påvirkningsarbeid gjennom Eldrerådet".

Torsdag 14. mars kl. 14. 30

Dataklubben møtes.

Torsdag 21 mars kl.13.00

Foredrag v/Maria Berg Reinertsen - "Henriette Schønberg Erken. En norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken". Reinertsen er journalist i morgenbladet, og har skrevet bøker, blant annet biografien om Henriette Schønberg Erken. I november 2018 ble hun tildelt Språkrådets språkpris.

Fredag 22. mars kl. 13.00

Vi ser film. Ost, kjeks og vin etter filmen ved påmelding.

Torsdag 28. mars kl. 13.00

Foredrag v/Per Egil Hegge -"Kameratene Trump og Putin- hvordan går samarbeidet?". Hvordan påvirker dette verdenspolitikken for øvrig? Hegge er journalist, forfatter og pressemann. Han har blant annet skrevet bøker om russisk og amerikansk politikk, i tillegg til flere bøker om språk.

Torsdag 4. april 13.00

Konsert med trompetist Petter Kateraas og gjest.

Torsdag 11. april kl. 13.00

Vi inviterer til påskelunsj. Påmelding er nødvendig.

Fredag 12. april kl. 13.00

Quiz. La hjernen bryne seg på ulike spørsmål fra forskjellige kategorier i lag med andre.

Torsdag 25. april kl. 13.00

Vårfest med levende musikk v/Thorgren Jacobsen. Tradisjon tro inviterer vi til vårfest med sang, dans og noe å bite i. Påmelding er nødvendig.

Torsdag 2. mai kl. 13.00

Foredrag v/Arne Schrøder Kvalvik - "Å leve, lever, har levd- et møte med alderdommen". Kvalvik har skrevet en bok om alderdommen, og høstet gode tilbakemeldinger. Flere sider av alderdommen belyses i boken- ofte med en god dose humor innblandet i alvoret.

Fredag 2. mai kl. 13.00

Vi ser filmen om Sonja Henie. Ost, kjeks og vin etter filmen ved påmelding.

Torsdag 9. mai kl. 13.00

Foredrag v/Vidar Helgesen- "Et hav av muligheter". Alle har et forhold til havet, men vi vet forbløffende lite om det. Havet rommer store muligheter for å produsere mer mat, energi, mineraler og medisin, men i dag trues det av klimaendringer, overfiske og forurensning. Derfor trenger verden nye løsninger for å forvalte havet bedre. Helgesen leder arbeidet med Statsministerens høynivåpanel for bærekraftig havøkonomi. Helgesen har tidligere vært bla.a. stabssjef for statsministeren, europaminister og klima- og miljøminister. Han bor her i Ullevål Hageby.

Torsdag 9. mai kl. 14.30

Dataklubben møtes

Torsdag 16. mai kl. 13.00

Konsert v/pianist Iskra Mantcheva. Vi lader opp til 17. mai med klassisk musikk av Grieg, Bach, festmarsj og annen høytidelig og festlig musikk.

 

Torsdag 23. mai kl. 10.30

Tur til Blaafarveverket. Vi reiser i minibuss fra senteret. Vårutstilling - Fornemmelse av natur med billedkunstnerne Lul Krag og Tone Indrebø. Om været tillater det tar vi med picnicmat og kaffe. Påmelding er nødvendig.

 

Torsdag 6. juni kl. 13.00

Vi inviterer til grillfest ute i hagen vår.

Fredag 7. juni kl. 13.00

Quiz. La hjernen bryne seg på ulike spørsmål fra forskjellige kategorier i lag med andre.

 

Torsdag 13. juni kl. 13.00

Program avklares senere. Følg med på oppslag, facebook eller hjemmesiden vår.

 

Torsdag 20. juni kl. 12.00

Vi tar med oss mat og drikke og drar ut på tur. Følg med på oppslag, facebook eller hjemmesiden vår (Tidspunkt og sted er ikke avklart).

Fredag 21. juni kl. 13.00

Vi inviterer til Sankthansfeiring med reker. Påmelding er nødvendig.

Følg oss

  • Facebook B&W

© 2017 Utivklet av Eva Olssøn Wix.com

Kontakt oss:

Damplassen 20

Åpent mellom 8 og 15.30 alle hverdager

Telefon: 22 59 19 30

Epost: ullevalhageby.seniorsenter@getmail.no